Aaylex Group
Fermele de parinti

Aaylex detine si administreaza ferme de reproductie pasari localizate in partea de sud-est a Romaniei. Ouale rezultate sunt folosite in statiile de incubatie, dotate cu tehnologii moderne, pentru a obtine puii de o zi, care vor fi transferati fermelor de crestere pui de carne.

Proceduri de bio-securitate la cele mai inalte standarde sunt puse in aplicare in toate fermele de reproductie. Se acorda o atentie deosebita sanatatii pasarilor, vaccinarii acestora, monitorizarii greutatii si raririi seriilor astfel incat sa existe omogenitate. Ouale pentru incubatie sunt depozitate in conditii de siguranta pentru a putea fi transferate catre statiile care se regasesc in apropiere.

Materialul genetic este atent selectionat si parintii sunt achizitionati de la cel mai mare furnizor mondial din domeniu. Acestia sosesc in tara impreuna cu asistenta specializata din partea producatorilor si cu o monitorizare atenta a rezultatelor obtinute.

Incubatia

Statiile de incubatie sunt dotate cu sisteme computerizate de monitorizare care controleaza indicatorii de racire, caldura si umiditate din incaperi, astfel incat sa se asigure un mediu atent controlat. Incubatoarele din statii au fost fie inlocuite, fie retehnologizate pentru a ajunge la cele mai inalte standarde, astfel incat functionarea acestora sa fie total automatizata.

Dupa sosirea oualor de incubatie de la fermele de reproductie, acestea sunt transferate cu atentie catre statii. Pentru a ne asigura ca sunt indeplinite conditiile de igiena si sanitatie s-a implementat un sistem de transfer al oualelor mecanizat, pana in momentul in care apar puii de o zi.

Puii de o zi beneficiaza de vaccinari recomandate de catre medicii veterinari, pentru a se asigura buna crestere a acestora.

Fermele de carne de pasare

Pe langa fermele de reproductie si incubatie, Aaylex detine si administreaza si ferme de crestere de pasari pentru carne. Odata ajunse la maturitate, aceste pasari vor fi transferate catre abator.

Sub atentia stricta a specialistilor nostri in nutritie, sanatate si crestere, puii pentru carne cresc in spatii largi, curate si aerisite. Fermele in care sunt crescuti puii sunt echipate cu tehnologie de ultima generatie cu ajutorul careia se controleaza automat parametrii de atmosfera din interior. Puii se misca liberi in ferme, respira aer proaspat, mananca si beau la discretie.

Productia de nutreturi

Pentru a asigura performante la cele mai inalte standarde, puii dispun de o dieta echilibrata si sanatoasa. Nutreturile pe care le consuma contin in principal grane naturale, precum porumb si grau, soia si mix de alte ingrediente naturale, suplimentate cu vitamine si minerale.

Nutreturile sunt atent testate de catre laboratorul de analize pentru a ne asigura ca pasarile dispun de nutrientii necesari pentru o buna crestere. Aaylex nu face niciun compromis in ceea ce priveste calitatea ingredientilor folositi.

Abatorizarea pasarilor

Abatorul Grupului Aaylex receptioneaza pasarile care sunt transportate din fermele localizate in apropriere. Pasarile sunt transportate in camioane specializate si organizate in containere, astfel incat indicii de densitate si bunastare a pasarilor in timpul transporturilor sa fie asigurata conform normelor europene. Doar puii sanatosi sunt selectati pentru procesare, astfel incat produsele rezultate sa fie de calitate superioara, sigure din punct de vedere alimentar, aspectuoase si sanatoase. De-a lungul procesarii in abator, pasarile sunt supuse inspectiei veterinare de catre personalul ANSVSA.

Metoda de sacrificare folosita de abator este baia electrica. Pasarile sunt tratate cu grija. Abatorul detine autorizatie pentru sacrificare Halal, ce poate fi utilizata la cerere.

Dupa sacrificare, pasarile sunt procesate la cele mai inalte standarde de igiena si intr-un mod complet automatizat. De-a lungul proceselor operationale din abator, pasarile sunt spalate si veterinarii examineaza carcasele in permanenta, pentru a confirma ca sunt indeplinite toate standardele. Abatorul este igienizat si curatat in permanenta. Suplimentar, in fiecare zi, dupa finalizarea productiei, are loc igienizarea completa a acestuia.

Din punct de vedere tehnologic, abatorul nostru este una dintre cele mai moderne facilitati de acest fel din sud-estul Europei. In ceea ce priveste capacitatea de procesare, se situeaza intre primele 10 abatoare din aceasta zona. Acest lucru ne angajeaza spre o aliniere la aceleasi standarde si care sa corespunda acestei capacitati si a celorlalte facilitati din grup.

Laboratorul de analize

Incepand de la ou pana la produsul final, materiile prime sunt atent monitorizate si se efectueaza teste de laborator in permanenta pentru a ne asigura ca siguranta alimentara este respectata la cele mai inalte standarde. Aceste analize sunt dublate de certificarile obtinute de la institutiile autorizate din domeniu.

Distributia produselor din carne de pasare

Grupul Aaylex detine si administreaza depozite frigorifice, precum si propria flota de autovehicule, specializata in transportarea marfurilor de acest tip. Produsele sunt depozitate la temperaturi optime pentru a-si mentine prospetimea.

Produsele din carne de pasare ale Grupul Aaylex pot fi achizitionate in Romania din magazinele proprii, marile lanturi de retaileri, restaurante, hoteluri sau  societati de catering. In plus, acestea sunt livrate si catre alti distribuitori si procesatori.

In Romania, Aaylex isi desfasoara activitatile in doua zone geografice majore. Operatiunile de procesare si crestere a puilor de carne se desfasoara in zona Buzau, iar operatiunile de management, vanzari si partial de distributie in zona Bucuresti si imprejurimi.