Healthy Ideas
Sfaturi pentru gatit

Pentru a gati usor puiul Coco Rico, va oferim cateva sfaturi utile, care va vor ajuta sa preparati o masa delicioasa de fiecare data.

Inainte de a prepara puiul

Asigurati-va ca temperatura carnii este propice si ca aceasta respecta termenul de valabilitate;
In cazul in care cumparati carnea ambalata si nu o gatiti imediat, asigurati-va ca o depozitati la o temperatura optima si o plasati in partea cea mai rece a frigiderului;
Recomandarea noastra este sa se achizitioneze carnea in format refrigerat si sa se gateasca imediat. Congelarea si decongelarea acesteia pentru gatit o va face sa isi piarda din proprietatile nutritionale si isi va modifica structura si aspectul.
In cazul in care congelati carnea, asigurati-va ca aceasta nu este pastrata o perioada prea lunga in congelator inainte de a fi gatita;
Carnea refrigerata nu se spala inainte de a fi gatita. Odata scoasa din ambalaj aceasta este deja pregatita pentru gatit.

In timp ce pregatiti carnea de pui

Daca puiul este umplut, puneti umplutura intr-un alt vas, inainte sa puneti totul la frigider.

Cand pregatiti la gratar puiul, este indicat sa pastrati carnea la frigider pana inainte de momentul prepararii.

Carnea de pui trebuie sa fie intotdeauna prajita bine, nu mediu sau putin.

Daca folositi un termometru pentru carne, temperatura interna trebuie sa fie 73 de grade Celsius.

Ca sa va dati seama daca puiul este gata, strapungeti carnea cu o furculita; zeama care se scurge ar trebui sa fie limpede – nu roz – iar furculita sa strapunga carnea cu usurinta.
Daca ati pastrat carnea de pui la marinat, sa nu utilizati zeama peste puiul preparat.

Dupa ce ati preparat puiul

Puiul gatit si feliat este indicat sa nu se pastreze pentru mai mult de 2 zile la frigider.  Intreg, acesta poate sta o zi in plus. Daca partile ramase din pui sunt reincalzite, acoperiti oala sau tigaia cu un capac, pentru a pastra umiditatea si pentru a va asigura ca toata carnea se incalzeste. Daca transportati puiul preparat, asezati-l intr-un vas insulat sau intr-un vas cu gheata, pana sunteti pregatiti sa il serviti. Pastrati-l la o temperatura mai mica de 4 grade Celsius.

www.eatchicken.com/chicken-cooking-tips-food-safety